کاکوتی

 

کاکوتی

 

گیاه کاکوتی که در خطه ی آذربایجان به کهلیک اوتی معروف است در مناطق کوهستانی و سنگلاخ یافت می شود. این گیاه افزون بر آذربایجان، در شمال خراسان هم می روید. کاکوتی داروی گیاهی و ادویه ای خوشبو است که برگ های خشک شده و خردشده ی آن برای طعم دادن به دوغ استفاده می شود. 


خواص کاکوتی

 

تنظیم کلسترول خون


براساس یافته های پژوهشگران ایرانی که نتیجه ی آن در International Journal of Biology منتشر شد، مصرف کاکوتی باعث کاهش کلسترول و تری گلیسیرید در موش های صحرایی می شود. اسانس کاکوتی حاوی تیمول و کارواکرول است که با بازدارندگی از فعالیّت آنزیم HMG-CoA ردوکتاز باعث کاهش کلسترول می شوند.


 ضد میکروب


در تحقیقات انجام شده مشاهده شد که عصاره ی کاکوتی در شرایط آزمایشگاهی فعالیّت آنتی اکسیدانی و آنتی باکتریایی داشت. طبق نظر محققان، تیمول، پولگون و پیپریتون موجود در کاکوتی مسبب خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد می آن هستند

 

برای مشاهده پیج اینستاگرام اینجا کلیک کنید.smiley


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها